levysoittimet

Levysoittimet herättävät lempibiisisi henkiin

Levysoittimet eroavat muista nykyajan äännetoistolaitteista ratkaisevalla tavalla: se on mekaaninen laite, joka muuttaa uraa kaiverretun liike energian sähköiseksi signaaliksi. Juuri tästä syystä levysoitin ja vinyylilevy ovat niin kiehtovia!

Toisaalta tämä toiston akustismekaaninen tapa aiheuttaa aivan omat erityisvaatimuksensa levysoittimelle. Tätä ei tarvitse säikähtää: onneksi hyvälaatuisen levysoittimen saa yllättävän edullisesti.


Näytetään tuotteet 1 - 20 (20 tuotteesta)

Levysoittimet, levysoitin

MIKÄ ON LEVYSOITIN

Levysoitin toistaa äänilevyjä, yleisimmin vinyylilevyjä. Levysoitin käyttää mekaanista neulaa ja pyörivää levyä äänen tuot


tamiseen. Levysoitin on ollut suosittu äänenlähteenä erityisesti musiikin harrastajien ja audiofiilien keskuudessa.

Levysoittimen perustoiminta on seuraava:

  1. Vinyylilevyn asettaminen: Käyttäjä asettaa pyörivän levyn, eli vinyyli-äänilevyn, levysoittimen levyalustalle.

  2. Neulan laskeutuminen: Levysoittimen neula (tai äänirasia) on varustettu neulalla, joka laskeutuu tai lasketaan levyn urille.

  3. Pyöriminen: Levysoitin pyörittää vinyyliä tietyn nopeuden ja suunnan mukaisesti. Vinyylilevy on usein jaettu eri raitoihin (kappaleisiin), ja neulan liikkuessa pitkin uria se lukee ääniraidat.

  4. Äänen toisto: Kun neula liikkuu pitkin uria, se lukee äänen ja lähettää sen vahvistimeen, joka sitten toistaa äänen kaiuttimista.

Levysoittimet ovat saaneet paljon kiitosta äänentuottokyvystään ja lämpimästä äänestään. Ne ovat suosittuja erityisesti harrastajien ja keräilijöiden keskuudessa, jotka arvostavat analogista ääntä ja vinyylimusiikin nostalgista viehätystä. Monet musiikin harrastajat nauttivat myös vinyylilevyjen suurista kansista ja taiteellisesta ulkoasusta.

Vaikka digitaalinen äänentoisto on yleistynyt, levysoittimet ovat edelleen suosittuja ja haluttuja laitteita, jotka tarjoavat ainutlaatuisen äänielämyksen.

Levysoittimen tärkeät osat

Vinyylisoitin muodostuu useista osista. Pyörityskoneiston tehtävä on pyörittää levyä mahdollisimman tasaisesti ja aiheuttaa häiriötä muiden osien toiminnalle. Äänivarresta, jonka tehtävä on "kannatella" äänirasiaa. Se antaa sille otolliset olosuhteet levyn uran lukemiseen. Äänirasia on pieni, sokeripalan kokoinen komponentti, jonka tehtävä on kaivaa musiikkisignaali hiuk- senhienosta urasta koko kauneudessaan. 

Lue lisää tekniikasta blogistamme

Meidän suosituimpia LP-soitin merkkejä ovat

Audio technica

Pro-Ject