Yamaha

Yamaha RX-A6A 9.2 AV-viritinvahvistin


Valmistaudu täysin uudenlaiseen elokuva- ja pelielämykseen!

A6A - 9.2-kanavainen AVENTAGE, jossa on SURROUND:AI, seitsemän HDMI-sisääntuloa ja kolme HDMI-uloslähtöä, sekä viimeisin Qualcomm QCS407 DSP-piiri.

Ominaisuudet:

 • 9.2-kanavainen (11.2-kanavainen prosessointi, 2 kanavan XLR) tehokas tilaääni Zone2/3/4-toiminnolla
 • Wi-Fi, Bluetooth®, AirPlay 2, Spotify Connect ja MusicCast-monihuonejärjestelmä
 • AURO 3D laiteohjelmistopäivityksellä
 • Dolby Atmos®- ja DTS:X®-äänentoisto CINEMA DSP HD3:lla
 • Surround:AI-toiminto optimoi tilaääniefektin automaattisesti reaaliajassa
 • HDMI™-liitännät, 7 tuloa ja 3 lähtö, 8K / 60 Hz, 4K / 120 Hz
 • Pelaamisen erikoistoimintoja (ALLM, VRR, QMS,QFT) laiteohjelmistopäivityksellä
 • ESS SABRE ES9026PRO Ultra DAC plus ES9007S DAC tuottaa huippuluokan konversion
 • YPAO™-R.S.C., joka on varustettu 3D-toiminnolla, monipistemittauksella ja tarkalla taajuuskorjaimella
 • Ääniohjaus Alexa- ja Google Assistant -laitteiden kanssa. * Saatavuus vaihtelee alueittain.

Rekisteröi Yamaha RX-A6A laitteesi 6kk sisällä ostoksestasi, jotta pidennetty 5 vuoden takuuaika astuu voimaan.

https://fi.yamaha.com/fi/support/warranty/index.html

3149,00€2399,00€
Kpl
Väri
Tee tarjous

Tuotekuvaus

 

SURROUND:AI

DSP:n sisäänrakennettu tekoäly analysoi sisällön ja luo optimaalisen tilaääniefektin mahdollisimman vaikuttavan äänimaailman luomiseksi. Tekoäly keskittyy tiettyihin äänielementteihin kuten dialogiin, taustamusiikkiin, ympäristön ääniin ja ääniefekteihin ja optimoi tilaäänen reaaliaikaisesti. Tekoälytekniikka tuottaa vangitsevan realistisen äänimaailman, jonka teho ylittää perinteiset äänikenttäefektit. 64-bittinen prosessointi ja Qualcomm QCS407 DSP-piiri tuottavat hämmästyttävän tarkan tilaäänen ja mukaansatempaavan viihdekokemuksen.

CINEMA DSP HD3 elokuville, musiikille ja peleille

Yamaha 3D-äänikentän toistotekniikka on luotu yhdistämällä aitojen äänikenttämittauksien tuloksia uusimpaan digitaaliseen signaalikäsittelytekniikkaan. Uudistetun CINEMA DSP HD3-tekniikan uudet signaalinkäsittelyalgoritmit maksimoivat elokuvateatterimaiset äänitehosteet ja tuottavat äänikenttään täysin uudenlaista todellisuuden tuntua. CINEMA DSP HD3-toisto luo virtuaaliset takakaiuttimet hyödyntäen etu-keski- ja tilaäänikaiuttimien signaalia, joka mahdollistaa jopa 11.2-kanavaisuutta vastaavan toiston* vain 7.1-kanavaisella kaiutinjärjestelmällä.

Height Virtualizer -tekniikalla varustettu Dolby Atmos®

Height Virtualization-tekniikka simuloi Dolby Atmos-äänentoistoa, kun järjestelmässä ei ole kattoon tai ylöspäin suunnattuja kaiuttimia. Voit määrittää viiden kaiuttimen järjestelmässä virtuaalisen kahden kaiuttimen kattoäänentoiston tai seitsemän kaiuttimen järjestelmässä virtuaalisen neljän kaiuttimen voimakkaan kattoäänentoiston.

Koe Dolby Atmos-järjestelmän mahdollistamat ulottuvuudet virtuaalisin kattoheijastekaiuttimin. Mukana on myös Dolby Surround-dekooderi vanhempaa sisältöä varten.

DTS:X

Immersiivinen DTS:X ääniformaatti tuottaa luonnollisen ja todentuntuisen kolmiulotteisen äänentoiston tilaan. Spatial DTS Neural:X kartoittaa äänilähteen ja muuttaa vanhemmat ääniformaatit vastaamaan DTS:X-formaatin mukaansatempaavaa ja todentuntuista toistoa.

Auro-3D

AURO-3D®-tekniikan viehätys piilee sen kyvyssä loihtia mikä tahansa ympäristö ja sisältö eloon. AUROn ainutlaatuinen pystysuuntainen stereokenttä päästää äänen liikkumaan ympärillämme, kuten oikeassa elämässäkin, ja kirjaimellisesti ympäröi meidät valitsemamme sisällön äänimaailmalla. Pakene arkea lempitarinaasi, uppoudu musiikkiin ja koe jokainen hetki ja tunne aidoimmillaan – AURO-3D tuottaa henkeäsalpaavan kuuntelukokemuksen joka kerta.

Kuule enemmän, tunne enemmän – AURO-3D

Pakatun musiikin parannus

Kun musiikki muutetaan digitaalisesti pakattuun muotoon, esimerkiksi MP3-tiedostoksi, taajuusvaste kärsii. Yamahan pakatun musiikin parannus prosessoi signaalin edistyksellisellä digitaalisella prosessilla ja ainutlaatuisilla algoritmeilla niin, että menetetty materiaali palautetaan ja musiikki kuulostaa siltä kuin pitääkin.

High Slew Rate -vahvistimen edut

Uusi piiri tuottaa yli kaksinkertaisen nousunopeuden, joka takaa erityisesti korkean resoluution äänisignaalille sopivan tarkan signaalinsiirron. Tavallisesti suuren nousunopeuden (high slew rate) vahvistimet tekevät signaalinsiirrosta epävakaata, mutta Yamahan uusi piiri mahdollistaa suuren nousunopeuden ja vakaan signaalinsiirron.

Laadukkaat digitaalikomponentit

Qualcomm QCS407-piiri on suunniteltu ensiluokkaiseen äänentoistoon, tukien Dolby Atmos ja DTS:X- sekä huipputarkkaa DSP-äänitekniikkaa. ESS Technologyn SABRE ES9007S Premier Audio DA-muuntimessa yhdistyvät erinomainen signaali-kohinasuhde ja jopa 120db dynamiikka, tuottaen ammattitasoisen laadukkaan äänentoiston.

Antiresonanssiteknologiakiila

Uusi antiresonanssiteknologiakiila (A.R.T.) on yksikön etu- ja keskiosaan sijoitettu viides jalka. Se tarjoaa dynaamisen ja tarkan äänentoiston yhdessä pohjan kaksoisrakenteen kanssa vaimentamalla tehokkaasti muuntajasta, tehotransistoreista sekä lämmönvaihtimesta aiheutuvaa värinää sekä värinää, joka saattaa aiheutua kaiuttimien äänistä.

Uudelleen muotoiltu mekaaninen rakenne

Osien symmetrinen asettelu ja täysin uudistetut piirikortit pitävät signaalireitit kussakin kortissa mahdollisimman lyhyinä. Uusi H-runko tekee vastaanottimen rungosta jäykemmän ja parantaa äänen vakautta, minkä ansiosta äänenlaatu on kirkkaampi ja terävämpi. Lisäksi uudelleen muotoiltu mekaaninen rakenne auttaa välttämään muuntajasta aiheutuvan värinän siirtymiseen vahvistimen piiriin. Hälyääniä ei juurikaan kuulu, mikä parantaa äänen selkeyttä.

HDR10+*

HDR10+ ei pelkästään toista videosisällön dynaamisen alueen (kirkkauden ja tummuuden suhde) otos otokselta (tai jopa kuva kuvalta), vaan se toistaa myös kirkkaan ja tumman väliset otosominaisuudet niin, että tärkeät yksityiskohdat voidaan säilyttää. Näin näytetyt kuvat vastaavat paremmin todellisuutta ja sitä, miltä niiden on tarkoitus näyttää.

* Tämä toiminto on saatavana laiteohjelmapäivityksellä.

8K / 60 Hz, 4K / 120 Hz*

Tukee kaikenkattavasti 8K-/4K-resoluutioita ja suuremman virkistystaajuuden ratkaisuja – voidaan yhdistää saumattomasti HDMI-järjestelmään yhdellä parannetulla kaapelilla. 8K takaa mukaansatempaavan katselukokemuksen ja kahdenkertaisen vaaka- ja pystysuuntaisen resoluution ja nelinkertaisen pikselimäärän 4K-kuvaan verrattuna. Yhdessä 60 Hz:n virkistystaajuuden kanssa erittäin vauhdikas sisältö näytetään sujuvasti ja tarkasti. 4K / 120 Hz tekee erittäin nopeasta UHD-videosta selkeää ja äärimmäisen tarkkaa, mikä on erinomainen etu urheilun, toimintaelokuvien, hyvää suorituskykyä vaativan pelaamisen ja VR-pelaamisen aikana.

* Tämä toiminto on saatavana laiteohjelmapäivityksellä.

Pelaamisen erikoistoiminnot (ALLM, VRR, QMS, QFT)*

Edistykselliset peli- ja mediaominaisuudet takaavat entistä sujuvammat ja saumattomammat liikkeet ja siirtymät peleissä, elokuvissa ja videoissa. Esimerkiksi Auto Low Latency Mode (ALLM, automaattinen pienen latenssin tila) mahdollistaa automaattisesti ihanteelliseksi säädettävän latenssiasetuksen, jotta katselu ja pelaaminen pysyy sujuvana, viiveettömänä ja keskeytyksettömänä. Variable Refresh Rate (VRR, vaihteleva virkistystaajuus) vähentää viivettä, jumitusta ja kuvan repeämistä tai poistaa ne kokonaan, jotta pelikokemus on sulava ja tarkka. Elokuvien ja videon Quick Media Switching (QMS, nopea medianvaihto) poistaa sisällön näyttämistä edeltävän viiveen ja tyhjät reunat. Quick Frame Transport (QFT, nopea kuvansiirto) vähentää latenssia ja mahdollistaa viiveettömän, reaaliaikaisen VR-pelikokemuksen.

* Tämä toiminto on saatavana laiteohjelmapäivityksellä.

YPAO™-R.S.C. (3D-toiminto, minipistemittaus ja 64 bitin korkeatarkkuuksinen taajuuskorjain)

YPAO-R.S.C. (Reflected Sound Control) -äänen optimointi analysoi huoneen akustiikan mukana toimitettavan YPAO-mikrofonin avulla ja virittää järjestelmäsi tuottamaan uskomattoman äänen. R.S.C. korjaa varhaisia heijastuksia saavuttaakseen studiotason äänenlaadun. YPAO 3D optimoi ääniparametrit automaattisesti ja auttaa näin saavuttamaan parhaan mahdollisen 3D-äänikentän tehokkuuden SURROUND:AI:n, Dolby Atmosin sekä DTS:X:n osalta. 64-bittinen erittäin tarkka EQ-laskenta tuottaa mahdollisimman luonnollisen tila-akustiikan.

Yhteensopiva langattoman takakaiuttimen kanssa

Yhdistä tämä AV-vastaanotin langattomaan MusicCast 50- tai MusicCast 20 -suoratoistokaiuttimeen ja luo itsellesi langatonta tilaääntä toistava kotiteatteri todella helposti. Lisäksi voit nauttia uskomattoman realistisesta äänestä ilman alkuasennuksen hankaluutta. Muuta olohuoneesi erityiseksi viihdekeskukseksi, jossa voit nauttia elokuvista ja musiikista täysin.

MusicCast 50 -tuotesivu
MusicCast 20 -tuotesivu
MusicCast SUB 100 -tuotesivu

Dynaaminen ja vakuuttava muotoilu

Yamahan muotoilun ja ammattitaidon tuloksena on visuaalinen ja akustinen taidonnäyte.

Rungon virheetön rakenne vahvistaa entisestään vastaanottimen vakaata suorituskykyä, ja AVENTAGE-vastaanottimen kaunis muoto korostaa laitteen ainutlaatuista luonnetta ja parantaa sen akustisia piirteitä.

Yamaha on ammentanut ideoita perinteestä ja yhdistänyt niihin uusia ja tuoreita muotoilutapoja – uusi AVENTAGE edustaakin innovatiivista suunnittelutaitoa parhaimmillaan.

SCENE – näppäimet mahdollistavat kappaleiden sekä radioasemien suoravalinnat

Käytettävissä on neljä SCENE-painiketta, jotka voi määritellä eri tuloille ja äänikenttäohjelmalle, musiikin laadun parannuspiirille, HDMI-lähdölle ja monelle muulle. Tulot voit määrittää tietyille lähteille, esimerkiksi FM- tai internetradioasemalle, suoratoistopalveluun, USB-laitteelle tai tietokoneella tai verkkokiintolevyllä olevalle kappaleelle. Kun painikkeet on määritetty, voit kuunnella haluamaasi musiikkia helposti painamalla pääyksikön tai kauko-ohjaimen määriteltyä SCENE-painiketta, jolloin vastaanotin käynnistyy ja kuulet haluamaasi musiikkia. Painikkeet voi uudelleen määritellä milloin tahansa.

MusicCast-sovellus helpottaa käyttöä

Käytä MusicCast Controller- sovellusta älypuhelimella tai tabletilla AV-vastaanottimen ohjaukseen ja asetusten muuttamiseen nopeasti ja helposti. Sama sovellus toimii kaikkien MusicCast-yhteensopivien laitteiden kauko-ohjaimena sekä äänentoiston monihuonejärjestelmän säätimenä.

Ääniohjaus (Alexa, Google Assistant)

Kosketus- tai puheohjaus - valinta on sinun. Ohjaa yhtä MusicCast tuotetta tai kokonaista kodin äänentoisto järjestelmää helposti käyttämällä Alexaa tai Google Assistant palvelua ja kuule kuinka kotisi herää eloon

* Amazon Alexa- ja Google Assistant -ääniohjauksen saatavuus vaihtelee alueittain.

* Äänikomentojen antamiseen tarvitaan kolmannen osapuolen laite.

AV Setup Guide -sovellus järjestelmän käyttöönottoon

Käyttöönotto ei tuota enää päänvaivaa. Tämän erikoissovelluksen avulla saat asiantuntevat ohjeet AV-vastaanottimen ja äänilähdelaitteiden asennukseen. Sovellus opastaa myös esimerkiksi kaiuttimien liittämisessä, TV:n ja eri äänilähteiden kytkemisessä sekä vahvistimen määrittelyssä.

Monihuonejärjestelmä – MusicCast

Kuuntele suosikkimusiikkiasi formaatista riippumatta. MusicCast mahdollistaa vinyylien, AirPlay®-äänen, Bluetooth®-äänen, musiikin suoratoistopalveluiden* ja jopa TV:n äänien toistamisen.

Kaikki MusicCast-tuotteet on suunniteltu ja valmistettu äänenlaatua silmällä pitäen. Laitteissa on tuki korkean resoluution formaateille, kuten Apple Lossless (ALAC, enintään 96 kHz), WAV, FLAC ja AIFF (enintään 192 kHz).

AirPlay 2

”Hey Siri. Play music in the kitchen and living room.” (”Hei Siri, soita musiikkia keittiössä ja olohuoneessa.”)

AirPlay 2 lisää mahdollisuuden suoratoistaa Apple Musicista ja muista suoratoistopalveluista useaan MusicCast-laitteeseen kodissasi. Voit ohjata sitä helposti iPhonella tai iPadilla, yhdistää sen HomePodiin tai hyödyntää kätevää ääniohjausta ja pyytää Siriltä apua.

Suoratoistopalvelu

Tutki musiikin maailmaa sisäänrakennettujen musiikin suoratoistopalveluiden* avulla. Suoratoistopalvelut tekevät suosikkiesi kuuntelemisesta ja uusiin kappaleisiin tutustumisesta uskomattoman helppoa synkronoimalla älypuhelimesi tai tietokoneesi soittolistat ja kappaleet AV-vastaanottimeen.

* Musiikin suoratoistopalveluiden saatavuus vaihtelee alueittain.

Toisto useassa tilassa / kehittynyt HDMI-tilakytkentä

Voit siirtää video- ja audiosisältöä (HDMI-tulon lisäksi myös muita äänilähteitä, kuten digitaalista tai analogista radiota, verkkosisältöä ja FM-/DAB-radiota) toisessa huoneessa (Zone2/4) olevaan televisioon tai kotiteatterijärjestelmään. Näin voit nauttia samasta tai halutessasi eri sisällöstä kuin siinä huoneessa, mihin AV-vastaanotin on asennettu. Toisen alueen sisältö on helppo valita graafisesta käyttöliittymästä riippumatta siitä, mitä ykköshuoneessa toistetaan.

11 kanavan Pre Out

Voit liittää AV-vastaanottimeen aktiivikaiuttimet jopa 11-kanavaisesti. Jos haluat tehostaa vahvistimen etukanavaa voit liittää etukanavaäänenlaatua parantavan erillispäätteen vahvistimeen.

XLR-tuloliitäntä

Tasapainotetut XLR-tuloliitännät ovat suosittuja audioammattilaisten keskuudessa, ja ne ovat myös erittäin kohinaherkkiä. Blu-ray- tai CD-soittimen tasapainotettuihin lähtöliitäntöihin yhdistettyinä ne mahdollistavat erittäin laadukkaan signaalin kulun ja pienentävät ulkoisesta kohinasta aiheutuvaa äänen laatuhävikkiä.

 

Vahvistin tiedot:

 • Kanavien määrä: 9.2
 • Teho (1kHz, 1ch driven): 185 W (8 ohms, 0.9% THD)
 • Teho (20Hz-20kHz, 2ch driven): 150 W (8 ohms, 0.06% THD)
 • Maximum Effective Output Power (1kHz, 1ch driven): 220 (8 ohms, 10% THD)
 • High Slew Rate Amplifier: Kyllä

Surround toisto:

 • Surround: AI: Kyllä
 • CINEMA DSP: Kyllä (HD3)
 • DSP ohjelmat: 24
 • Dialog Level Adjustment: Kyllä
 • Virtual Presence Speaker: Kyllä
 • Virtual Surround Back takakaiutin: Kyllä
 • Dialogue Lift: Kyllä
 • SILENT CINEMA / Virtual CINEMA DSP: Kyllä
 • Dolby Atmos: Kyllä
 • Dolby Atmos Height Virturalizer: Kyllä
 • Dolby TrueHD: Kyllä
 • Dolby Digital Plus: Kyllä
 • Dolby Surround: Kyllä
 • DTS:X: Kyllä
 • DTS-HD Master Audio: Kyllä
 • Auro 3D: Kyllä (vaatii päivityksen)

Ääni ominaisuudet:

 • Tiedostomuodot: 
  - MP3 / WMA / MPEG-4 AAC: jopa 48 kHz / 16-bit 
  - ALAC: jopa 96 kHz / 24-bit
  - FLAC: jopa 384 kHz / 24-bit
  - WAV / AIFF: jopa 384 kHz / 32-bit
  - DSD: jopa 11.2 MHz
 • Pure Direct: Kyllä
 • Compressed Music Enhancer: Kyllä
 • High-resolution Music Enhancer: Kyllä
 • YPAO monipistemittaus: Kyllä (3D, 64-bit High Precision EQ Calculation and Angle Measurement))
 • YPAO Volume: Kyllä
 • Adaptive DRC (Dynamic Range Control): Kyllä
 • Initial Volume & Maximum Volume Setting: Kyllä
 • A.R.T (Antiresonanssiteknologiakiila): Kyllä
 • Bi-amp valmius: Kyllä
 • Ääniviive: Kyllä (0-500 ms)
 • D/A-muunnin: 384 kHz / 32-bit ESS Hyperstream DAC ES9026PRO x1 ES9007S x1

Video ominaisuudet:

 • HDMI eARC: Kyllä
 • HDMI Audio Return Channel (ARC): Kyllä
 • HDMI-läpivienti: 8K / 60 Hz, 4K / 120 Hz (vaatii päivityksen)
 • HDMI-ylösskaalaus: Kyllä, 8K asti
 • HDMI-ylösmuuntaminen: Kyllä (Analog - HDMI)
 • Dolby Vision: Kyllä
 • HDR 10+: Kyllä (vaatii päivityksen)
 • VRR/ALLM/QMS/QFT: Kyllä (vaatii pävityksen)
 • Video adjustment: Kyllä

Yhdistettävyys:

 • MusicCast Surround: Kyllä
 • HDMI sisääntulot/ulostulot: 7 / 3 (HDMI 2.1 / HDCP 2.3)
 • HDMI CEC: Kyllä
 • USB sisääntulo: Kyllä
 • Verkkoliitäntä: Kyllä
 • Wi-Fi: Kyllä ( 2.4 / 5 GHz)
 • AirPlay: Kyllä
 • Bluetooth: Kyllä (SBC / AAC)
 • Front AV Input: USB
 • Optinen sisääntulo/ulostulo: 3 / 0
 • Koaksiaali sisääntulo/ulostulo: 2 / 0 
 • Analog Audio sisääntulot/ulostulot: 6 / 0
 • Phono sisääntulo: Kyllä
 • XLR liitännät: Kyllä
 • Preout: 11.2-kanavainen
 • Kuulokeulostulo: 1
 • FM-viritin: Kyllä

Käyttöliittymä:

 • Kuvaruutu ohjaus: Graafinen käyttöliittymä
 • SCENE-pikavalinnat: Scene Plus (8 asetusta)
 • App-ohjaus: Kyllä (iPhone / iPad / Android puhelin / tabletti)
 • Verkkoselain ohjaus: Kyllä
 • Kaukosäädin: Kyllä
 • Zone 2 Audio Output: Preout / HDMI
 • Zone 3 Audio Output: Preout
 • Zone 4 Audio Output: HDMI
 • Powered Zone: Zone 2 / 3
 • Zone video output: HDMI
 • Zone B Output: HDMI
 • Zone GUI: Kyllä
 • +12V Trigger ulostulo: 2
 • IR sisääntulo/ulostulo: 1 / 1
 • Party Mode: Kyllä

Yleiset tiedot:

 • Valmiustilan virrankulutus (IR only): 0.4 W
 • Automaattinen virrankatkaisu: Kyllä
 • EKO-tila: Kyllä
 • Mitat (L x K x S): 435 x 192 x 442 mm (435 x 271 x 442 mm, antenni ylhäällä)
 • Paino: 20.3 kg

 

Yamaha ohjelmistopäivitys on saatavilla 18.11.2021 alkaen sisältäen päivityksiä seuraaviin ominaisuuksiin:

- 4K/120
- 8K60
- HDR10+
- Muita HDMI/ CEC vakautta parantavia päivityksiä

Päivitys koskee seuraavia malleja: RX-V4A, RX-V6A, RX-A2A, RX-A4A, RX-A6A ja RX-A8A

Yamaha ohjelmistopäivitys on saatavilla 25.11.2021 alkaen sisältäen päivityksiä seuraaviin ominaisuuksiin:

- AURO 3D
- AUROMATIC-ominaisuudet

Päivitys koskee seuraavia malleja: RX-A6A ja RX-A8A

 

 


Kaapelit ja Tarvikkeet


Artikkelit

REL subwooferit

Mikä subwoofer on ja mitä se tekee?

Tuotearvostelut

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio