Yamaha

Yamaha RX-A4A 7.2 AV-viritinvahvistin

Valmistaudu täysin uudenlaiseen elokuva- ja pelielämykseen!

Yamahan RX-A4A on  - 7.2-kanavainen AVENTAGE, jossa on SURROUND:AI, seitsemän HDMI-sisääntuloa ja kolme HDMI-uloslähtöä, sekä viimeisin Qualcomm QCS407 DSP-piiri.

 • 7.2-kanavainen voimakas tilaääni Zone2-toiminnolla
 • Wi-Fi, Bluetooth®, AirPlay 2, Spotify Connect ja MusicCast-monihuonejärjestelmä
 • Surround:AI-toiminto optimoi tilaääniefektin automaattisesti reaaliajassa
 • Dolby Atmos®- ja DTS:X®-äänentoisto CINEMA DSP HD3:lla
 • YPAO™-R.S.C., joka on varustettu monipistemittauksella ja tarkalla taajuuskorjaimella
 • Pelaamisen erikoistoimintoja (ALLM, VRR, QMS,QFT) laiteohjelmistopäivityksellä
 • ESS SABRE ES9007S Premier Audio DAC tuottaa huippuluokan konversion
 • Ääniohjaus Alexa- ja Google Assistant -laitteiden kanssa. * Saatavuus vaihtelee alueittain

KATSO ESITTELY VIDEO

1790,00€1399,00€
Kpl
Tee tarjous

Tuotekuvaus

SURROUND:AI

DSP:n sisäänrakennettu tekoäly analysoi viihdesisällön ja luo optimaalisen tilaääniefektin mahdollisimman vaikuttavan äänimaailman luomiseksi. Tekoäly keskittyy tiettyihin äänielementteihin, kuten dialogiin, taustamusiikkiin, ympäristön ääniin ja ääniefekteihin, ja optimoi tilaäänen reaaliaikaisesti – aivan kuin mukanasi olisi oma Yamahan ääniteknikko säätämässä ääntä juuri sinua varten. Tekoälytekniikka tuottaa vangitsevan realistisen äänimaailman, jonka teho ylittää perinteiset äänikenttäefektit. Qualcomm® QCS407:n 64-bittinen prosessointi tuottaa tarkan tilaäänen ja mukaansatempaavanviihdekokemuksen.

  

CINEMA DSP HD3 elokuville, musiikille ja peleille

Yamahan 3D-äänikentän toistotekniikka on luotu yhdistämällä aitojen äänikenttämittausten tuloksia uusimpaan digitaaliseen signaalinkäsittelytekniikkaan. Uudistetun CINEMA DSP HD3 -tekniikan uudet signaalinkäsittelyalgoritmit maksimoivat elokuvateatterimaiset äänitehosteet ja tuovat äänikenttään aivan uudenlaista todellisuuden tuntua. CINEMA DSP HD3 -toisto luo virtuaalisen takakaiuttimen etu-, keski- ja tilaäänikaiuttimien avulla, mikä mahdollistaa jopa 11.1-kanavaisen toiston* jopa 7.1-kanavaisella kaiutinjärjestelmällä.

Height Virtualizer -tekniikalla varustettu Dolby Atmos®

Height Virtualization -tekniikalla varustettu Dolby Atmos simuloi Atmos-äänentoistoa eteenpäin suunnatuissa kaiutinelementeissä, kun järjestelmässä ei ole kattoon tai ylöspäin suunnattuja kaiuttimia. Voit määrittää jopa viisi kaiutinta luomaan kahden kattokaiuttimen äänimaiseman tai käyttää kaikkia seitsemää kanavaa neljän yläkaiuttimen voimakkaan vaikutelman simulointiin.

Koe Dolby Atmos -järjestelmän kaikki ulottuvuudet. Nauti 5.1-kanavaisesta tilaäänikaiutinjärjestelmästä ja kahdesta katon lisäkaiuttimesta tai kahdesta Dolby Atmos -kattoheijastekaiuttimesta, jotka mahdollistavat dramaattiset katon ääniefektit ja aidon tilaäänen. Mukana on Dolby Surround -mikseri vanhaa sisältöä varten.

DTS:X

Immersiivinen DTS:X-ääniformatointi sijoittaa äänen sen luonnolliseen ilmenemispaikkaan tilassa, mikä synnyttää todentuntuisen ja moniulotteisen äänentoiston. Siihen sisältyvä spatiaalinen DTS Neural:X™-uudelleenkartoitin tekee suosikkielokuvistasi entistä mukaansatempaavampia ja todentuntuisempia.

CINEMA DSP 3D elokuville, musiikille ja peleille

Tämä ainutlaatuinen Yamahan oma äänikenttätekniikka on luotu yhdistämällä mitattua äänikenttädataa ja digitaalista signaalinkäsittelyä. Yamaha on kerännyt äänikenttädataa kuuluisista konserttisaleista ja musiikkiklubeilta ympäri maailmaa hyödyntäen laajaa kokemustaan konserttisalien suunnittelusta, kaiutinjärjestelmistä ja miksauksesta. Tämä kattava tietomäärä on digitoitu ja otettu käyttöön LSI-erikoislaitteissa, ja näin voit saada konserttisalin ja musiikkiklubin akustiikan omaan kotiisi. Uppoudu todentuntuisiin elokuviin ja nauti teatteritason jykevästä äänimaailmasta.

Pakatun musiikin parannus

Kun musiikki muutetaan digitaalisesti pakattuun muotoon, esimerkiksi MP3-tiedostoksi, taajuusvaste kärsii. Yamahan pakatun musiikin parannus prosessoi signaalin edistyksellisellä digitaalisella prosessilla ja ainutlaatuisilla algoritmeilla niin, että menetetty materiaali palautetaan ja musiikki kuulostaa siltä kuin pitääkin.

High Slew Rate -vahvistimen edut

Uusi piiri tuottaa yli kaksinkertaisen nousunopeuden, joka takaa erityisesti korkean resoluution äänisignaalille sopivan tarkan signaalinsiirron. Tavallisesti suuren nousunopeuden (high slew rate) vahvistimet tekevät signaalinsiirrosta epävakaata, mutta Yamahan uusi piiri mahdollistaa suuren nousunopeuden ja vakaan signaalinsiirron.

Laadukkaat digitaalikomponentit

Qualcomm® QCS407 on suunniteltu ensiluokkaiseen äänentoistoon. Se tukee Dolby Atmos- ja DTS:X-tekniikoita sekä huipputarkan äänen DSP-tekniikkaa.

Tämä ESS Technologyn SABRE ES9007S Premier Audio DAC:n erinomaisen signaali-kohinasuhteen ja jopa 120 dB:n dynaamisen äänialan yhdistävä AV-viritinvahvistin tuottaa ammattilaistason laadukkaan äänentoiston.

Antiresonanssiteknologiakiila

Antiresonanssiteknologiakiila (A.R.T.) on yksikön keskiosaan sijoitettu viides jalka. Se tarjoaa dynaamisen ja tarkan äänentoiston vaimentamalla muuntajasta, tehotransistoreista sekä lämmönvaihtimesta aiheutuvaa värinää sekä värinää, joka saattaa aiheutua kaiuttimien äänistä.

Uudelleen muotoiltu mekaaninen rakenne

Osien symmetrinen asettelu ja täysin uudistetut piirikortit pitävät signaalireitit kussakin kortissa mahdollisimman lyhyinä. Uusi H-runko tekee vastaanottimen rungosta jäykemmän ja parantaa äänen vakautta, minkä ansiosta äänenlaatu on kirkkaampi ja terävämpi. Lisäksi uudelleen muotoiltu mekaaninen rakenne auttaa välttämään muuntajasta aiheutuvan värinän siirtymiseen vahvistimen piiriin. Hälyääniä ei juurikaan kuulu, mikä parantaa äänen selkeyttä.

HDR10+*

HDR10+ ei pelkästään toista videosisällön dynaamista aluetta (kirkkauden ja tummuuden suhde) otos otokselta (tai jopa kuva kuvalta), vaan se toistaa myös kirkkaan ja tumman väliset ominaisuudet niin, että tärkeät yksityiskohdat voidaan säilyttää. Näin näytetyt kuvat vastaavat paremmin todellisuutta ja sitä, miltä niiden on tarkoitus näyttää. * Tämä toiminto on saatavana laiteohjelmapäivityksellä.

8K / 60 Hz, 4K / 120 Hz*

Tukee kaikenkattavasti 8K-/4K-resoluutioita ja suuremman virkistystaajuuden ratkaisuja – voidaan yhdistää saumattomasti HDMI-järjestelmään yhdellä parannetulla kaapelilla. 8K takaa mukaansatempaavan katselukokemuksen ja kahdenkertaisen vaaka- ja pystysuuntaisen resoluution ja nelinkertaisen pikselimäärän 4K-kuvaan verrattuna. Yhdessä 60 Hz:n virkistystaajuuden kanssa erittäin vauhdikas sisältö näytetään sujuvasti ja tarkasti. 4K / 120 Hz tekee erittäin nopeasta UHD-videosta selkeää ja äärimmäisen tarkkaa, mikä on erinomainen etu urheilun, toimintaelokuvien, hyvää suorituskykyä vaativan pelaamisen ja VR-pelaamisen aikana.

* Tämä toiminto on saatavana laiteohjelmapäivityksellä.

 

Pelaamisen erikoistoiminnot (ALLM, VRR, QMS, QFT)*

Edistykselliset peli- ja mediaominaisuudet takaavat entistä sujuvammat ja saumattomammat liikkeet ja siirtymät peleissä, elokuvissa ja videoissa. Esimerkiksi Auto Low Latency Mode (ALLM, automaattinen pienen latenssin tila) mahdollistaa automaattisesti ihanteelliseksi säädettävän latenssiasetuksen, jotta katselu ja pelaaminen pysyy sujuvana, viiveettömänä ja keskeytyksettömänä. Variable Refresh Rate (VRR, vaihteleva virkistystaajuus) vähentää viivettä, jumitusta ja kuvan repeämistä tai poistaa ne kokonaan, jotta pelikokemus on sulava ja tarkka. Elokuvien ja videon Quick Media Switching (QMS, nopea medianvaihto) poistaa sisällön näyttämistä edeltävän viiveen ja tyhjät reunat. Quick Frame Transport (QFT, nopea kuvansiirto) vähentää latenssia ja mahdollistaa viiveettömän, reaaliaikaisen VR-pelikokemuksen.

* Tämä toiminto on saatavana laiteohjelmapäivityksellä.

YPAO™-R.S.C. (3D-toiminto, minipistemittaus ja 64 bitin korkeatarkkuuksinen taajuuskorjain)

YPAO-R.S.C. (Reflected Sound Control) -äänen optimointi analysoi huoneen akustiikan mukana toimitettavan YPAO-mikrofonin avulla ja virittää järjestelmäsi tuottamaan uskomattoman äänen. R.S.C. korjaa varhaisia heijastuksia saavuttaakseen studiotason äänenlaadun. YPAO 3D optimoi ääniparametrit automaattisesti ja auttaa näin saavuttamaan parhaan mahdollisen 3D-äänikentän tehokkuuden SURROUND:AI:n, Dolby Atmosin sekä DTS:X:n osalta. 64-bittinen erittäin tarkka EQ-laskenta tuottaa mahdollisimman luonnollisen tila-akustiikan.

Yhteensopiva langattoman takakaiuttimen kanssa

Yhdistä tämä AV-vastaanotin langattomaan MusicCast 50- tai MusicCast 20 -suoratoistokaiuttimeen ja luo itsellesi langatonta tilaääntä toistava kotiteatteri todella helposti. Lisäksi voit nauttia uskomattoman realistisesta äänestä ilman alkuasennuksen hankaluutta. Muuta olohuoneesi erityiseksi viihdekeskukseksi, jossa voit nauttia elokuvista ja musiikista täysin.

MusicCast 50 -tuotesivu
MusicCast 20 -tuotesivu
MusicCast SUB 100 -tuotesivu

Dynaaminen ja vakuuttava muotoilu

Yamahan muotoilun ja ammattitaidon tuloksena on visuaalinen ja akustinen taidonnäyte.

Rungon rakenne korostaa entisestään vakauden merkitystä suorituskyvyn osana.

AVENTAGE-vastaanottimen kaunis muoto korostaa laitteen ainutlaatuista luonnetta ja parantaa sen akustisia piirteitä.

Yamaha on ammentanut ideoita perinteestä ja yhdistänyt niihin uusia ja tuoreita muotoilutapoja – uusi AVENTAGE edustaakin innovatiivista suunnittelutaitoa parhaimmillaan.

SCENE – näppäimet mahdollistavat kappaleiden sekä radioasemien suoravalinnat

Käytettävissä on neljä SCENE-painiketta, jotka voi määritellä eri tuloille ja äänikenttäohjelmalle, musiikin laadun parannuspiirille, HDMI-lähdölle ja monelle muulle. Tulot voit määrittää tietyille lähteille, esimerkiksi FM- tai internetradioasemalle, suoratoistopalveluun, USB-laitteelle tai tietokoneella tai verkkokiintolevyllä olevalle kappaleelle. Kun painikkeet on määritetty, voit kuunnella haluamaasi musiikkia helposti painamalla pääyksikön tai kauko-ohjaimen määriteltyä SCENE-painiketta, jolloin vastaanotin käynnistyy ja kuulet haluamaasi musiikkia. Painikkeet voi uudelleen määritellä milloin tahansa.

MusicCast-sovellus helpottaa käyttöä

Käytä MusicCast Controller- sovellusta älypuhelimella tai tabletilla AV-vastaanottimen ohjaukseen ja asetusten muuttamiseen nopeasti ja helposti. Sama sovellus toimii kaikkien MusicCast-yhteensopivien laitteiden kauko-ohjaimena sekä äänentoiston monihuonejärjestelmän säätimenä.

Ääniohjaus (Alexa, Google Assistant)

Kosketus- tai puheohjaus - valinta on sinun. Ohjaa yhtä MusicCast tuotetta tai kokonaista kodin äänentoisto järjestelmää helposti käyttämällä Alexaa tai Google Assistant palvelua ja kuule kuinka kotisi herää eloon

Puheohjaus palvelu saatavuus Amazon Alexan ja Google Assistant on riippuvainen sijainnista.

* Äänikomentojen antamiseen tarvitaan kolmannen osapuolen laite.

AV Setup Guide -sovellus järjestelmän käyttöönottoon

Käyttöönotto ei tuota enää päänvaivaa. Tämän erikoissovelluksen avulla saat asiantuntevat ohjeet AV-vastaanottimen ja äänilähdelaitteiden asennukseen. Sovellus opastaa myös esimerkiksi kaiuttimien liittämisessä, TV:n ja eri äänilähteiden kytkemisessä sekä vahvistimen määrittelyssä.

Monihuonejärjestelmä – MusicCast

Kuuntele suosikkimusiikkiasi formaatista riippumatta. MusicCast mahdollistaa vinyylien, AirPlay®-äänen, Bluetooth®-äänen, musiikin suoratoistopalveluiden* ja jopa TV:n äänien toistamisen.

Kaikki MusicCast-tuotteet on suunniteltu ja valmistettu äänenlaatua silmällä pitäen. Laitteissa on tuki korkean resoluution formaateille, kuten Apple Lossless (ALAC, enintään 96 kHz), WAV, FLAC ja AIFF (enintään 192 kHz).

AirPlay 2

”Hey Siri. Play music in the kitchen and living room.” (”Hei Siri, soita musiikkia keittiössä ja olohuoneessa.”)

AirPlay 2 lisää mahdollisuuden suoratoistaa Apple Musicista ja muista suoratoistopalveluista useaan MusicCast-laitteeseen kodissasi. Voit ohjata sitä helposti iPhonella tai iPadilla, yhdistää sen HomePodiin tai hyödyntää kätevää ääniohjausta ja pyytää Siriltä apua.

Suoratoistopalvelu

Tutki musiikin maailmaa sisäänrakennettujen musiikin suoratoistopalveluiden* avulla. Suoratoistopalvelut tekevät suosikkiesi kuuntelemisesta ja uusiin kappaleisiin tutustumisesta uskomattoman helppoa synkronoimalla älypuhelimesi tai tietokoneesi soittolistat ja kappaleet AV-vastaanottimeen.

eARC

Ota käyttöösi 4K sisällön täysi potentiaali. Parannettu äänen paluukanava (eARC) on seuraavan sukupolven ARC - saatavilla Yamahalta, johtavalta AV-viritinvahvistin valmistajalta.

eARC mahdollistaa täyden resoluution monikanavaäänimuotojen, kuten Dolby® TrueHD:n ja DTS-HD®:n, toistamisen olemassa olevalla HDMI-liitännällä, joten saat realistisimman tilaäänikokemuksen ja voit uppoutua suosikki elokuviisi ja hetkiin.

Zone2 ja HDMI

Järjestelmässä on Zone2-yhteensopivat kaiutinliitännät, joten se voi lähettää samaa (tai jopa eri) AV-sisältöä kuin päähuoneessa toisen huoneen äänentoistolaitteisiin. Jos olet esimerkiksi asentanut kaiuttimet makuuhuoneeseen tai keittiöön, voit kuunnella siellä samaa tai eri sisältöä kuin päähuoneessa.

Phono

Tässä AV-vastaanottimessa on phono-tuloliitännät, joiden avulla voit yhdistää siihen levysoittimen ja nauttia vinyylilevykokoelmastasi.

 

 


Tekniset tiedot

Yamaha RX A4A- Vahvistin tiedot:

 • Kanavien määrä: 7.2
 • Teho (1kHz, 1ch driven): 135 W (8 ohms, 0.9% THD)
 • Teho (20Hz-20kHz, 2ch driven): 110 W (8 ohms, 0.06% THD)
 • Maximum Effective Output Power (1kHz, 1ch driven): 165 (8 ohms, 10% THD)
 • High Slew Rate Amplifier: Kyllä

Surround toisto:

 • Surround: AI: Kyllä
 • CINEMA DSP: Kyllä (HD3)
 • DSP ohjelmat: 24
 • Dialog Level Adjustment: Kyllä
 • Virtual Presence Speaker: Kyllä
 • Virtual Surround Back takakaiutin: Kyllä
 • Dialogue Lift: Kyllä
 • SILENT CINEMA / Virtual CINEMA DSP: Kyllä
 • Dolby Atmos: Kyllä
 • Dolby Atmos Height Virturalizer: Kyllä
 • Dolby TrueHD: Kyllä
 • Dolby Digital Plus: Kyllä
 • Dolby Surround: Kyllä
 • DTS:X: Kyllä
 • DTS-HD Master Audio: Kyllä

Ääni ominaisuudet:

 • Tiedostomuodot: 
  - MP3 / WMA / MPEG-4 AAC: jopa 48 kHz / 16-bit 
  - ALAC: jopa 96 kHz / 24-bit
  - FLAC: jopa 384 kHz / 24-bit
  - WAV / AIFF: jopa 384 kHz / 32-bit
  - DSD: jopa 11.2 MHz
 • Pure Direct: Kyllä
 • Compressed Music Enhancer: Kyllä
 • High-resolution Music Enhancer: Kyllä
 • YPAO monipistemittaus: Kyllä (3D, 64-bit High Precision EQ Calculation)
 • YPAO Volume: Kyllä
 • Adaptive DRC (Dynamic Range Control): Kyllä
 • Initial Volume & Maximum Volume Setting: Kyllä
 • A.R.T (Antiresonanssiteknologiakiila): Kyllä
 • Bi-amp valmius: Kyllä
 • Ääniviive: Kyllä (0-500 ms)
 • D/A-muunnin: 384 kHz / 32-bit ESS Hyperstream DAC ES9007S

Video ominaisuudet:

 • HDMI eARC: Kyllä
 • HDMI Audio Return Channel (ARC): Kyllä
 • HDMI-läpivienti: 8K / 60 Hz, 4K / 120 Hz (vaatii päivityksen)
 • HDMI-ylösskaalaus: Kyllä, 8K asti
 • Dolby Vision: Kyllä
 • HDR 10+: Kyllä (vaatii päivityksen)
 • VRR/ALLM/QMS/QFT: Kyllä (vaatii pävityksen)

Yhdistettävyys:

 • MusicCast Surround: Kyllä
 • HDMI sisääntulot/ulostulot: 7 / 3 (HDMI 2.1 / HDCP 2.3)
 • HDMI CEC: Kyllä
 • USB sisääntulo: Kyllä
 • Verkkoliitäntä: Kyllä
 • Wi-Fi: Kyllä ( 2.4 / 5 GHz)
 • AirPlay: Kyllä
 • Bluetooth: Kyllä (SBC / AAC)
 • Front AV Input: USB
 • Optinen sisääntulo/ulostulo: 3 / 0
 • Koaksiaali sisääntulo/ulostulo: 2 / 0 
 • Analog Audio sisääntulot/ulostulot: 6 / 0
 • Phono sisääntulo: Kyllä
 • Preout: 7.2-kanavainen
 • Kuulokeulostulo: 1
 • FM-viritin: Kyllä

Käyttöliittymä:

 • Kuvaruutu ohjaus: Graafinen käyttöliittymä
 • SCENE-pikavalinnat: Scene Plus (8 asetusta)
 • App-ohjaus: Kyllä (iPhone / iPad / Android puhelin / tabletti)
 • Verkkoselain ohjaus: Kyllä
 • Kaukosäädin: Kyllä
 • Zone 2 Audio Output: Preout / HDMI
 • Powered Zone: Zone 2
 • Zone video output: HDMI
 • +12V Trigger ulostulo: 2
 • IR sisääntulo/ulostulo: 1 / 1
 • Party Mode: Kyllä

Yleiset tiedot:

 • Valmiustilan virrankulutus (IR only): 0.4 W
 • Automaattinen virrankatkaisu: Kyllä
 • EKO-tila: Kyllä
 • Mitat (L x K x S): 435 x 191 x 442 mm (435 x 270 x 442 mm, antenni ylhäällä)
 • Paino: 16.2 kg

Yhteensopivat tuotteet


Kaapelit ja Tarvikkeet


Artikkelit

REL subwooferit

Mikä subwoofer on ja mitä se tekee?

Tuotearvostelut

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio