Valmistaja: Cambridge Audio

Cambridge Audio Azur 851C

1549,00€1469,00€ 1549,00€/
66,90€/kk
Väri
Määrä: kpl

Jossain vaihessa hifistin elämää tulee hankittavaksi se "lopullinen" laite. Jos kyse on CD-soittimesta, Cambridge Audio Azur 851C on tuossa kisassa vahvoilla. Plussaa loistavan CD-toiston tueksi lisää huippulaadukas D/A muunnin. Käyttökokemustemme perusteella uskallamme suositella!

Cambridge Audio Azur 851C, Huippuluokan CD-soitin.

EISA-voittaja 2012-2013: Euroopan paras CD-soitin!

Hifimaailma 8/2012 testimenestyjä:
+ Neutraalin siisti ääni
+ Digitaaliliitännät
"Toiminnoiltaan kattava soitin kuulostaa leppoisalta ja rullaa rytmisen tasapainoisena. Se, mikä läpivalaisuudessa menetetään, saadaan takaisin kuuntelun sopivana neutraaliutena. Perinteiset liitännät sisältävä vahvistin soi luontevan miellyttävästi kaikenlaisella musiikilla. Sen soinnissa on pikemminkin läheistä romantiikkaa kuin armotonta tykitystä."

Uusi 851C on ällistyttävän kompleksinen luomus, jolle sellaisena on annettu yksinkertainen tehtävä: saada digitaaliset musiikkitallenteesi kuulostamaan yleviltä. Se on samaan aikaan highend CD-soitin, ainutlaatuinen DAC sekä digitaalinen esivahvistin yhdessä paketissa. 851C on suunniteltu toimimaan digitaalisen musiikkijärjestelmäsi sydämessä mahdollistaen uskomattoman monipuoliset toiminnot ja suorituskyvyn.

Cambridge Audio 851C:n poikkeuksellisen suorituskyvyn taustalla on herkullinen kokoelma edistyksellistä teknologiaa, kuten todella korkealuokkaiset D/A-muuntimet, jotka on valmistanut Analog Devices. ATF2-ylinäytteistys puolestaan merkitsee sitä, että 851C pystyy nostamaan äänenlaadun tasoa riippumatta sisään tulevan signaalin formaatista. Niin MP3- kuin studiomaster -tason musiikkitiedostot toistuvat aina parhaalla mahdollisella laadulla.

Monipuoliset liitännät mahdollistavat kytkennät lukuisille digitaalisille ohjelmalähteille mukaan lukien TV, striimeri, digitaalinen iPhone/iPad-telakka sekä tietokone. 851C tukee lisäksi USB-liitännän kautta erittäin korkealuokkaisia 24bit/192kHz-musiikkitiedostoja, jotka saavat mielimusiikkisi kuulostamaan entistä läheisemmältä.

Kaikilla on hieman erilaiset mieltymykset liittyen musiikin sointiin. 851C tarjoaa kolme valinnaista suodatinasetusta musiikin soinnin hienosäätöä varten.

Erityistä huomiota on saanut osakseen myös 851C:n kotelorakenne, jossa yhdistyvät massiivisen tukeva runko, huolellinen akustinen vaimennus ja mekaanisten resonanssien eliminointi. Niin sisältä kuin ulkoa 851C ja sen partneri 851A täyttävät kaikki puhdasverisen highend-tuotteen kriteerit.

Cd-soittimena 851C:n perään kuuluisi lisätä sana plus. Ehkä merkittävin siinä oleva lisäarvo on sen täysiverinen audiofiilitasoinen D/A-muunnin. Kun soitinta käytetään D/A-muuntimena, se tuo aivan uutta eloa arkipäiväisten digitaalisten audiolaitteiden äänentoistoon. Tuloksena on helmeilevä kuulakkuus ja selkeä erottelu.

Käytännössä mikä tahansa laite, jossa on digitaalinen audiolähtö - televisiosta tietokoneeseen, sylimikroon tai digitaalisesti telakoituun iPod/iPhone/iPa-laitteeseen - voi hyödyntää 851C:n korkealuokkaista digitaalista audionprosessointitekniikkaa.

Kaksi S/PDIF (koaksiaalinen) tuloa ja kaksi Toslink (optinen) tuloa mahdollistavat kytkennät usealle digitaaliselle ohjelmalähteelle ja todella huipputason äänenlaadun mahdollistaa USB-tulo, joka tukee resoluutiota 24-bit/192kHz.

Yksinkertaisesti sanottuna 851C on kerta kaikkiaan erinomainen cd-soitin. Se sisältää lukuisia teknologioita, mukaan lukien edellä mainitut Analog Devices DAC-piirit ATF2-ylinäytteistysprosessin ja siinä on balansoidut lähtöliitännät. Mitä tulee keskeisimpiin ratkaisuihin, esille nousee kehittämämme S3-servomekanismi, joka poimii optimaalisen tarkasti kaiken informaation 16-bitin cd-levyltä.

Cambridge Audion kehittämä pyöritysmekanismi täydentää servopiiriä lisäten tähän kriittiseen äänentoistolenkkiin audiofiilitason hienostuneisuutta.

Monet meistä kuuntelevat musiikkia lähes pelkästään digitaalisilla laitteilla (tietokoneet, audiostriimerit jne.) Tätä taustaa vasten 851C:tä voidaan hyödyntää digitaalisena esivahvistimena ja siihen voidaan liittää suoraan aktiivikaiuttimet tai se voidaan yhdistää erilliseen päätevahvistimeen. Voimakkuuden ja kanavatasapainon säätö tapahtuu täysin hyödyntäen Cambridge Audion omaa Digitaalista signaaliprosessoria (DSP). Tämä takaa mahdollisimman korkealuokkaisen digitaalisen säädön äänenvoimakkuudelle vastakohtana analogiselle vaimennukselle tai digitaaliselle bittireduktiolle.

TEKNISET TIEDOT - Cambridge Audio Azur 851C

 • D/A-muunnin, jossa digitaaliset S/PDIF- ja Toslink-tuloliitännät, AES/EBU-balansoitu digitaalinen tulo ja USB-audiotulo (kaikki 24 bit-yhteensopivia)
 • CD-toisto
 • Ylimääräinen digitaalinen voimakkuus- ja kanavatasapainosäädin
 • Balansoidut XLR- ja balansoimattomat RCA- analogiset audiolähdöt
 • USB-Audiotulo, joka mahdollistaa audiostriimauksen tietokoneelta resoluutiolla 24-bit/192kHz
 • ATF2 audion ylinäytteistys resoluutioon 24-bit/384kHz
 • Kaksi Analog Devices-valmisteista AD1955 24 bit D/A-muunninta, jotka tarjoavat todellista live-ääntä ja elävää stereokuvaa
 • Valinnaiset digitaaliset suodattimet - lineaarivaihe, minimivaihe, jyrkkä
 • Audiofiilitason toroidimuuntaja takaa ultramatalan kohinan ja särön
 • Kokometallirakenne, jossa paksu harjatusta alumiinista valmistettu etulevy ja kaksoisvaimennetut jalat eliminoivat tehokkaasti resonassit
 • RS232-ohjattavuus
 • Ympäristöystävällinen <0.5W tehontarve valmiustilassa
 • Azur Navigator kaukosäädin, jossa ohjaus Cambridge Audio- vahvistimelle ja iPod-telakalle
 • Takuu 2 Vuotta
 • Mitat (LxKxS) 430 x 115 x 360mm

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio